Meidän tarinamme

Pic 2Viime vuonna Lumi Roosa nauha -sormuksia myytiin yhteensä 100 kappaletta ympäri Suomen ja tällä määrällä saatiin kerättyä 15 000 euron lahjoitus Syöpäsäätiölle. Upean rahallisen keräystuloksen lisäksi kerättiin näiden sivujen kautta yli 700 tarinaa rintasyövän kanssa taistelevilta ja taistelleilta suomalaisilta. Näiden tarinoiden kertojista kahdelle lahjoitettiin oma Lumi Roosa nauha -sormus.

Se on meille. Ja meidän tarinoillemme

”Tämä tarinoiden tulva yllätti meidät täysin. Häkeltyneinä ja kyyneleitä pyyhkien luimme vaimoni Heidin kanssa näitä hyvinkin henkilökohtaisia kuvauksia elämästä ilta jälkeen illan. Huomaamattamme olimme luoneet paikan - ”postilaatikon” johon syövän henkilökohtaisesti tai lähipiirissään kokeneet saivat jättää kertomuksensa ja ehkäpä kirjoittaessa prosessoida omaa kokemustaan tai ihan vaan karjaista kipunsa ilmaan. Tälle paikalle, jossa voi lähettää tarinansa maailmalle on selvästi ollut tarve ja tahdommekin jatkaa näiden tarinoiden vastaanottamista ja kuulemista. Ja niin mahdotonta kuin se tulee olemaan, tahdomme myös poimia vuoden päätteeksi kampanja-ajan sulkeuduttua joukosta muutaman kuvauksen, joille lahjoitamme Lumi Roosa nauha –sormuksen” -Olli Lindroos-

Kampanjan ulkonäkö luotiin keväällä 2015 ja sen malleina ovat E. Lindroosin työntekijät.

Pic 3

Joskus työelämässä tulee vastaan projekteja, joita tehdessään unohtaa oikeastaan tekevänsä töitä. Helatorstai, 14.5.2015 oli juuri sellainen päivä. Siinä päivässä oli käsinkosketeltavaa rakkautta ja empatiaa - huoltakin. Sinä kyseisenä torstaina paikalle oli kokoontunut koko E. Lindroos Oy:n henkilökunta. Valokuvaaja Mari Lehtisalon avulla haluttiin tulevan kampanjan markkinointikuviin taltioida arjen hetkiä. Tavallisten naisten tavallista elämää. Niissä kuvissa olemme sinä ja minä.

Lumi Roosa nauha -projekti koettiin niin tärkeäksi, että mukaan pyydettyjen ei tarvinnut kahdesti miettiä. Toisilla oli koskettavia omakohtaisia tarinoita kerrottavanaan, toisilla ei. Mutta kaikilla oli aito empatia heitä kohtaan, joista tarinoita kerrottiin. Ja aito halu auttaa.

Olli Johan Lindroos
E. Lindroos Oy:n työntekijät
Mainostoimisto Ad Kiivi
We are troll
Ville Paul Paasimaa
Mari Lehtisalo