Pitää jatkaa matkaa

Olen harjoitellut kajaalin käyttöä todennäköisesti samoihin aikoihin, kuin Alice Cooper ja Ozzy Osbourne. Koulutaipaleelle olen lähtenyt presidentti Sauli Niinistön sekä tohtori Pentti Arajäven kanssa - eri puolilla Suomea tosin.

Valintoja, kohtaloita ja tarinoita vaan on niin erilaisia

Olen kasvanut kuunnellen samoja kappaleita, kuin myöhemmin musiikista ammattinsa löytäneet Lea Laven, Remu Aaltonen sekä Sammy Babitzin. Valintoja, kohtaloita ja tarinoita vaan on niin erilaisia, vaikka kasvuympäristö olisikin melko samanlainen.

10 vuotta ennätin tekemään konttoristin tehtäviä eri yrityksille. Sen jälkeen alkoi yli 30 vuoden yrittäjäura Porissa, kultasepänliike Esko Lindroos Oy:ssä. Lapsia minulla ja Eskolla on kolme: Anna, Kalle ja Olli. Olen nähnyt Ollin sanoneen jossain haastattelussa, että hän kirjaimellisesti kasvoi kultasepän ammattiin. Totta se varmasti on ja luontevaakin. Yrittäjänä työpäivät venyivät pitkiksi ja hyvästä lastenhoitajasta oli suuri apu.

Osa minun tarinaani on myös sairastumiseni rintasyöpään

Minun tarinassani suuri rooli on rakkaalla perheelläni: aviomiehelläni Eskolla, lapsillamme ja lastenlapsillamme. Äitinä olin kotona tiukka, ehkä joskus liiankin tiukka. Mutta olen ylpeä, että olemme Eskon kanssa kasvattaneet kolme hienoa ihmistä, joista jokainen on löytänyt oman paikkansa maailmassa.

Tarinassani annan suuren arvon myös antoisalle työuralle. Parhaimmillaan yrittäjyyteen, kuten elämään muutenkin, liittyy niin vahvasti ala- ja ylämäkien vuorottelun muodostama harmonia.

Osa minun tarinaani on myös sairastumiseni rintasyöpään vuonna 2008. Rankoista hoidoista huolimatta selvisin koettelemuksesta kaikenkaikkiaan hyvin. Vuonna 2015 diagnosoitu syövän uusiutuminen oli suuri pettymys. Vuoden päätteeksi skoolasimme kuitenkin voitolle ja toukokuussa olin päässyt jo ”karvalakistakin”. Niin naurettavaa, kuin se onkin en tuntenut itseäni ilman hiuksiani.

Jokaisella on oma erilainen tarinansa. Minun tarinassani on kutsumaton vieras, joka ei lähde pois ja siihen on pakko tottua. Niinpä tänä syksynä olen tilanteessa, jossa taidan jättää kampaajalle menon väliin, mutta ehkä tästäkin selvitään ja alkaa uusi kevät.

Anna-Maija Lindroos